Blauwe Zone

Home > Secundair onderwijs > Blauwe Zone

De oorspronkelijke kapel van OLVA werd een dertigtal jaar geleden omgevormd tot studiezaal. Enkel het doksaal werd behouden en als kleine kapel verbouwd. Ook deze kapel werd na verloop van tijd niet meer gebruikt. Deze ruimte heeft een metamorfose ondergaan, waardoor ze een asielplek is geworden voor de leerlingen ... Een ruimte voor stilte, maar ook voor gesprek. Een plek om te bekomen, stil te staan bij wat beroert en om op te laden. Een plaats om eventjes te parkeren. Een ruimte waar we vraagtekens durven zetten bij de hectiek en de prestatiedruk die we dagelijks ervaren. Een plek dat aanspoort tot levens-verdieping. Regelmatig is er ook een aanbod van o.a. zingevende poëzie, zinnige gedachten, kunstwerkjes, een stukje (andere) muziek ...

De Blauwe Zone is helemaal in donkerblauwe verf geschilderd en van vloer tot plafond volledig als schrijfvlak te gebruiken. In de ruimte hangt ook een groot helder lichtobject dat een binnenkamer vormt. De donkerblauwe ruimte is horizontaal en nodigt uit tot individueel gebruik, de lichte ruimte is verticaal en nodigt eerder uit tot een groepsgebeuren.
Voor je de ruimte binnenkomt, is er een goudkleurige overgangsruimte gemaakt waar je je schoenen kunt achterlaten en daardoor de stilte in de daaropvolgende ruimte bewaard blijft.

OLVA SMARTSCHOOL
OLVA SMARTSCHOOL
OLVA SMARTSCHOOL
MIJN OLVA
MIJN OLVA
MIJN OLVA
FACEBOOK
FACEBOOK
FACEBOOK
TWITTER @OLVA
TWITTER @OLVA
TWITTER @OLVA